Ensimmäinen kissamme oli chinchilla persialainen, joka muutti meille vuonna 1984. Samoihin aikoihin kävin ensimmäisiä kertoja kissanäyttelyssä. Seuraavana vuonna meille tulikin sitten se ensimmäinen ihan näyttelymielessä hankittu creme persialainen, jonka kanssa käytiin paljon näyttelyissä. Ensimmäinen exotic tuli taloon 1989. Tämä kissa eli pitkän elämän aina vuoteen 2007 saakka.

Ensimmäiset pennut syntyivät vuonna 1986. Suurin kasvattamani persialaispentue syntyi vuonna 1989. Pentueessa oli kahdeksan pentua, joista ainakin yksi täytti jopa 22 vuotta! Alkuaikoina kasvatin todella harvakseltaan ja voikin sanoa, että oikeastaan aloitin varsinaisen kasvattamisen vasta vuonna 2004, vaikka kasvattajanimen hankkimisesta onkin vierähtänyt muutama vuosikymmen. Kasvattajana koen että en ole tällä harrastuksellani luomassa uraa, vaan toimin kissojen ehdoilla. Pentueita meille syntyy silloin tällöin. Tärkeäksi plussaksi kasvatustyössäni koen sen, että kasvattini ovat olleet hyväluonteisia ja ulospäinsuuntautuneita kissoja.

Kissaharrastuksen paras puoli ovat aina ehdottomasti olleet kissat. Syy useamman kissan hankkimiselle on ollut toisaalta myös se, että näyttelytouhu vei mukanaan. Rotuna persialainen ja exotic ovat ollut minulle se ainoa oikea valinta.

 

Etusivu :: Uutiset :: Esittely :: Kissat :: Pennut :: Galleria :: Linkit