nfo.jpg (9365 bytes)Kuvassa olevasta EP Tähtitassun Killestä saa hyvin selville, miltä norjalaisen metsäkissan kokonaisuutena tulee näyttää. Kissa on vahva ja kookas. Vartalo on huomattavasti pidempi kuin korkea. Jalat ovat vahvat, takajalat ovat korkeammat kuin etujalat. Em. ominaisuus antaa kissan liikehdinnälle ja hypyille voimaa. Jalkojen vahvuuden lisäksi niiden tassuosan tulee olla kookas. Kissalla on siis nyrkkeilyhanskat tassuissa.

Edestäpäin katsottuna pää muodostaa kolmion, jonka kaikkien sivujen tulisi olla yhtä pitkät. Korvien ulkoreunan tulee olla poskilinjojen jatkeena. Tyviosasta korvat ovat avonaiset päätyen mielellään tupsuihin. Korvien sisäpuolelta kasvaa usein hyvinkin pitkää karvaa, joka suojaa korvia roskilta ja tuulelta.

Profiilin (nenän) tulee olla suora ja jatkua otsalta kauniina kaarena päälaelle. Leuan tulee olla vahva ja ulottua sivusta katsottuna nenänpään kanssa samaan linjaan. Norjalaisen metsäkissan katseessa on säihkettä.

Turkki on kaksiosainen. Aluskarva on villavan pehmeää ja sitä peittää pitkät peitinkarvat. Kissalla on siis alusvaatteet ja päällysvaatteet. Turkki muodostaa takajalkoihin selvästi näkyvät pussihousut. Rinnassa etutassujen välissä kasvaa pitkää roikkuvaa karvaa ja pään ympärille muodostuu näyttävä kauluri. Myös tassuissa varpaiden välissä on näyttävät karvatupsut, jotka suojaavat anturoita kylmyydeltä. Vartalon pitkä turkki laskeutuu kauniisti alaspäin. Norjalainen metsäkissa hyvässä hoidetussa turkissa on upeaa katseltavaa. Näyttävän tuuhean häntänsä kissa kantaa ylväästi korkealla.